Morbidelli napravio senzaciju na Hungaroringu

Aktualni svjetski WTCC prvak, Yvan Muller, suvereno je pobijedio na prvoj utrci ovog vikenda na Hungaroringu. Njegov timski kolega Jose Maria Lopez osvojio je 2. mjesto te tako potvrdio Citroenovu dominaciju na stazi. Na pobjedničko postolje popeo se još i Tiago Monterio koji je svojom Hondom Civic osvojio treće mjesto.

###

9-struki WRC prvak Sebastien Loeb nije dobro startao i pao je s 3. na 7. mjesto nakon što su ga pretekle sve četiri Honde. Lokalni junak, Norbert Michelisz, izvrsnom se vožnjom popeo s 11. pozicije na 6. mjesto u samo tri zavoja.

U drugoj utrci senzacionalnu pobjedu odnio je Chevroletov Gianni Morbidelli koji vodstvo nije ispuštao tijekom cijele utrke. Morao je odolijevati napadima Tiaga Monteira koji mu je stalno disao za vratom uz zaostatak ne veći od 0.4 sekunde.

Treće mjesto osvojio je Francuz Hugo Valente u svom Campos Chevrolet RML Cruze-u te tako po prvi put ove sezone u potpunosti izbacio Citroen s pobjedničkog postolja. Tom Coronel vratio se nakon teške nesreće na otvorenju sezone u Marakešu i osvojio izvrsno 4. mjesto ispred Citroenovih Mullera i Lopeza.

Slike preuzete s portala fiawtcc.com

Pročitajte više