Može li Peugeot ugroziti njemačke premiume?

 Foto: Peugeot

DRASTIČNIM promjenama u ponudi svojih modela uključujući uvođenje suvremenih tehnologija približilo je francusku kompaniju njemačkom triu. 
 
Posljednji dokaz svakako je model 3008, koji se vizualno i koncepcijski odlično uklapa u nove trendove na auto tržištu. Robustan i sofisticiran izgled nastavlja se i u kabini – 3008 je prvi model u kući sa virtualnim kokpitom, ali i još ponekom tehno novotarijom. 
 
Najava GTI izvedbe bila bi pun pogodak i vjerojatno model koji bi mogao ući u uži izbor sve brojnije klijentele koja traži sportski nastrojen crossover. Koliko god besmisleno ta ideja zvučala, upravo to se danas traži. U Peugeotu su na kraju ipak spustili loptu i odlučili se za puno bezazleniji GT.
 
 
GT će predstavljati vrh ponude, a donosi 2.0 BlueHDI dizelski motor sa 180 KS, usuglašen sa šest-stupanjskim automatskim mjenjačem. Iako su performanse nepoznate sasvim sigurno će biti uvjerljive. A tu ne mislimo samo na potrošnju goriva. 
 
Markantan izgled na GT izvedbi začinjen je 19-inčnim naplatcima s gumama mjera 235/50, a novi make-up uključuje LED svjetla, dvostruki završetak ispuha, blago proširenje blatobrana i dakako obilje kroma. U poznatom stilu bit će ponuđena i dvobojna vanjština. 
 
Interijer će dobiti sportski karakter zahvaljujući kontrastnim prošivima i alkantari. Opcijski dolazi prvoklasna koža, ali i drvena dekoracija. 
 
 
Recimo i da uz GT u ponudi ostaje GT Line linija opreme namijenjena slabijim izvedbama. Početak prodaje najpotentnije izvedbe crossovera očekuje se na jesen. 

Pročitajte više