Može li vožnja biti strastvenija: Aston Martin Vantage S i Porsche 911R

 Screenshot: YouTube

U POPLAVI kojekakvih sportskih automobila praćenih tehnološkim napretkom mnogi su se malo pogubili i zaboravili na ono bitno – strast u vožnji. 
 
Na sreću postoje izuzeci, a među njima su svakako Aston Martin i Porsche. Proizvođač iz Gaydona je opet na pravom putu, a prije prelaska na AMG-ove motore predstavlja ono najbolje iz svoje garaže – majstorski 5.9 V12 atmosferac u kombinaciji opcijskog ručnog mjenjača, i to sedam-stupanjskog. 
 
>> Aston Martin Vantage V12 S
 
O Porscheu 911R je sve rečeno, a kao potvrda da se radi o vrhunskom automobilu dovoljno govori podatak kako je model rasprodan u rekordnom roku, a trenutno postiže i trostruko veću cijenu na tržištu. Pritom imajte na umu da se nudio za nemali iznos od gotovo 200.000 eura. 
 
>> Porsche 911R
 
Automobili su to kod kojih se nije potrebno opterećivati tehničkim podacima. Snaga, ubrzanje i maksimalna brzina su nebitni kad se razmišlja srcem i zna da ćete za njihovim upravljačem opet biti u centru pažnje. Da, sve je ne vozaču, ali i sve je podređeno njemu i njegovom zadovoljstvu. 
 
Chris Harris donosi priču o ova dva modela, koji svojim konceptom odaju počast pravim vozačkim autima kao najbolji primjerci pristigli unazad nekoliko godina iz kreativnih umova adrenalinskih konstruktora. Video traje nešto više od 15 minuta i svakako je vrijedan gledanja, čak i za one koji ne ljube brzu vožnju. I to više puta. 
 

Pročitajte više