Mr. Bean prodaje fantastičnu Lanciu, mogla bi postići visoku cijenu

LANCIA je u besprijekornom stanju, a poznati glumac ju je vozio nepune dvije godine. 

Rowan Atkinson, u nas poznatiji kao Mr. Bean, nema samo smisao za humor. Naime, on je pasionirani kolekcionar automobila, koji pomno bira svaki automobil, ali i u svakom zna uživati. Kroz njegovu ergelu prošli su brojni kultni klasici, a među njima i Lancia Delta HF Integrale Evo II. 

Ovaj automobil kupio je 2021. godine, pazite sad ovo, jer mu je za oko zapela vrlo rijetka boja vanjštine Lord Blue. Lancia je proizvedena 1993. godine, a na Otok je stigla 2011. godine iz Japana. Atkinson ju je kupio s 87.000 km, a u njoj je skupio i za kolekcionare respektabilnu kilometražu - 3000 km. 

Očito je da mu se svidio automobil, što ne treba čuditi za ovu relijašku ikonu. Pritom nije naodmet reći kako se radi o jednom od posljednjih primjeraka. S novim Garrettovim turbom i upravljačkom elektronikom dvolitreni benzinac daje 215 KS.

Model iz 1993. ima i nove 16-inčne naplatke, krovne letvice u boji karoserije, aluminijski poklopac goriva, crvene glave cilindara, kožom presvučeni upravljač MOMO i sjedala Recaro.

>> Opis automobila možete naći ovdje.

Automobil je u ponudi Silverstone Auctionsa, a na aukciji će se naći 25. veljače u Stoneleigh Parku u Warwickshireu. Očekuje se kako bi mogao postići cijenu i do 75.000 funti. Čini se kao dobra investicija, zar ne?

Pročitajte više