Muller i Lopez najbolji na Salzburgringu

Yvan Muller pobijedio je na prvoj utrci nove runde WTCC prvenstva koja se ovog vikenda održavala na Salzburgringu. Francuski je vozač dobro iskoristio čelnu startnu poziciju te je do cilja došao gotovo neometan. Ipak, veliku je pažnju privukao Tom Coronel koji je na briljantan način savladao Sebastiena Loeba i Jose Maria Lopeza te osvojio 2. mjesto. Upravo je Argentinac napravio grešku na prvoj šikani u 8. krugu što je iskoristio Coronel i potom uspješno branio svoju poziciju.

###

Unatoč tome što su čak četiri Hondina automobila startala u prva dva reda na početku druge utrke, Citroen je nastavio dominaciju na stazi. Najuspješniji je bio Lopez kojem su pomogla i dva izlaska safety car-a, prvi nakon sudara koji je izbacio Mullera iz igre te drugi nakon izlijetanja Chiltona i Borkovića.

Nakon starta, Lopez je pretekao tri Honde u nizu te je napadao Tarquinija kada je po drugi puta izašao safety car te tako omogućio Lopezu da lakoćom pretekne svog suparnika. Prvi je prošao ciljnom ravninom, a slijedili su ga Hondini Tarquini, Monteiro i Michelisz.

Pročitajte više