Musk je nedavno otpustio cijeli odjel u Tesli. Sada opet zapošljava iste ljude

Foto: EPA

Tesla je opet počeo zapošljavati neke ljude iz odjela za punjenje električnih vozila, kojem je Elon Musk prije nekoliko tjedana uručio otkaz. Radi se o odjelu koji je imao oko 500 ljudi.

Glavni među osobljem koje se vratilo je Max de Zegher, direktor zaduženja za Sjevernu Ameriku, objavio je Bloomberg pozivajući se na anonimne izvore. De Zegher je bio jedan od vodećih menadžera nakon Rebecce Tinucci, više direktorice koju je Musk otpustio krajem prošlog mjeseca zajedno s gotovo svima ostalima iz tog odjela.

Zasad se ne zna koliko točno je otpuštenih radnika ponovno zaposleno. Musk i De Zegher nisu htjeli komentirati ovu vijest.

Musk obećao potrošiti preko 500 milijuna dolara na mrežu Superchargera

Muskovo raspuštanje tima zaprepastilo je širi sektor električnih vozila budući da su tzv. Superchargeri nedvojbeno bili jedan od najboljih Teslinih proizvoda. Prošle godine firma je uvjerila konkurente da prihvate njene punjače kao industrijski standard i potpisala ugovore s mnogim najvećim svjetskim proizvođačima kako bi svoju mrežu otvorila svojim kupcima.

Musk je prošlog tjedna obećao potrošiti više od 500 milijuna dolara na Teslinu mrežu punionica ove godine. Rekao je da Tesla planira uvoditi nove punjače sporijim tempom i sada se sve više usredotočiti na postojeće lokacije. 

Tesla je svoje prve Superchargere predstavio u rujnu 2012., nedugo nakon što je proizvođač električnih automobila počeo proizvoditi limuzinu Model S. Kompanija sada ima više od 6200 stanica i 57.000 priključaka diljem svijeta.

Pročitajte više