Najbolje i najljepše od Alfe: Giulia i Stelvio NRING slave premoć iz zelenog pakla

Foto: Alfa Romeo

ALFA ROMEO je otvorio listu narudžbi za specijalnu NRING izvedbu dvaju najpopularnijih modela.

Atraktivnom izvedbom Alfa još jednom obilježava vrhunske uspjehe koje su njeni modeli ostvarili na Nürburgringu. Giulia je sve donedavno bila najbrža limuzina, a isti status u svijetu crossovera još uvijek drži Stelvio.

U Alfi su seriju učinili ekskluzivnom i u pogledu naklade. Za EMEA regiju je tako predviđeno samo 108 primjeraka svakog modela, po jedan za svaku godinu Alfine povijesti.

Svi sretnici koji se na vrijeme odluče za NRING na poklon će dobiti i tzv. paket dobrodošlice u kojem su vozačke rukavice i cipele, torba i jakna. Tu je i model automobila u mjerilu 1:18 te pozivnica za školu vožnje na Nürburgringu.

Podsjetimo, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je prvi Alfin SUV model. A 20.832 km dugi krug NordSchleife odradio je za 7:51.7 min. To je najbolji rezultat u klasi SUV-ova začinjen 2.9 V6 Bi-Turbo strojčinom od 510 KS i 600 nm. 100 km/h Stelvio uhvati za 3,8 sekundi, a maksimalac je 283 km/h.

Giulia je, pak, isti krug vozila 7:32 min, a radilo se o izvedbi s istim V6 monstrumom.

Standardna oprema, osim sive boje vanjštine, uključuje i sportske dodatke poput keramičkih kočnica, Sparco sjedala i upravljača presvučenog alkantarom. Dakako, opremljenost je potpuna i u pogledu sustava asistencije te samog komfora.

Poznate su i cijene. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio NRING stoji 122.570 eura, dok je Stelvio dostupan po cijeni od 128.520 eura.

Pročitajte više