Može li ovakav Tesla Roadster biti najatraktivniji električni auto?

TESLA Roadster je predstavljen prije nešto više od četiri godine, a sada možemo vidjeti u kojem bi smjeru Tesla mogla doista krenuti. 

Privremeno ime mu je Tesla Precept Concept, a radi se o neovisnoj kreaciji koju potpisuje dizajner Khyzyl Saleem. Nastao je kao prijedlog onoga što bi Tesla trebala ponuditi kad bi se slušalo najodanije i najnezasitnije.

U ovom slučaju Khyzyl Saleem je inspiraciju našao u danas najzanimljivijim hipersportašima, prije svega električnima, poput Porschea Mission R, Lotus Evije, pa i Rimčeve Nevere. I doista, ovakav automobil izgleda daleko atraktivnije od svega dosad viđenog iz Tesle.

Pritom, uz atraktivni koncept siluete te implementaciju kompleksnih aerodinamičnih oblika, autor pažnju posvećuje i detaljima, poput zatamnjenih svjetala i u crno obojenih naplataka. Nema ni klasičnih retrovizora, već su tu kamere na nosačima koje će sliku prenositi na vozačev kokpit.

 

Radikalno dizajniran koncept je drastičan odmak od Roadstera, ali i dobar prijedlog Musku i ekipi u kojem bi smjeru mogli ići s dizajnom nekog budućeg "halo" modela. Ako je vjerovati Muskovim riječima ne treba čekati još puno jer bi prvi primjerci Roadstera trebali stići iduće godine. 

Pročitajte više