Najnovija Škoda stigla na cestu i pokazala prve detalje

Foto: Škoda

NAJNOVIJI Škodin model zove se Scala, a u proizvodnju kreće početkom sljedeće godine.

Nasljednik Rapida počeo je polako otkrivati svoj izgled, ali i karakteristike koje će ga činiti konkurentnim na tržištu. Sudeći prema novim fotografijama Scala definitivno uzima siluetu kombilimuzine, a iz Škode potvrđuju kako će ponuda prostora biti prvoklasna, na tragu veće Octavije.

Zasnovana na konceptu Vision RS i postavljena na MQB platformu Scala će se rastegnuti na 4362 mm dužine i 1793 mm širine, što znači da je tlocrtno poput VW Golfa. Ali povećani razmak između osovina (2649 mm) i pristojna visina osiguravaju ponudu prostora u kabini na razini Octavije, i to podjednaku u predjelu koljena ramena i glava putnika. Pritom je kapacitet prtljažnika 467 litara.

Ponuda predviđa pet motora, svi s turbinom, direktnim ubrizgavanjem i filtrom čestica. Start je 1.0 TSI benzinac, a slijedi ga 1.5 motor, odnosno raspon snage motora od 95 do 150 KS. Tu ulaze i dizelaš (1.6/115 KS) te CNG izvedba s plinskom instalacijom.

Unutrašnjost će biti moderno uređena i uključivat će zaslon infotainmenta dijagonale do 10,25 inča. Pritom se Škoda ne odriče Simply Clever rješenja poput električno upravljane kuke, strugača leda u poklopcu za pristup tanku ili kišobrana u oblozi vrata.

 

Pročitajte više