Najpopularniji električni supersportski auto na internetu se ne proizvodi

Foto: Rimac Automobili, Tesla

U Top 10 je ušla i Rimčeva Nevera, ali i automobili za koje vjerojatno nikad niste ni čuli.

Vjerovali ili ne, status najpopularnijeg automobila u ovoj kategoriji ima auto koji usprkos višegodišnjim najavama nije u prodaji. Nakon višekratnih odgoda proizvodnje, mnogi sumnjaju da će ga uskoro vidjeti na ceste, a neki ni ne vjeruju u nevjerojatne performanse koje bi taj bolid trebao donijeti. 

Pogađate, u pitanju je Tesla Roadster. Prva generacija modela na Lotusovoj osnovi je iz proizvodnje izašla prije deset godina i do danas je pomalo zaboravljena. A onda je 2017. godine stigao koncept s nevjerojatnim performansama.

Prošlo je pet godina, ali automobila na cestama i dalje nema. Usprkos tome Tesla Roadster s 8.4 milijuna pretraga na Googleu, 288.318 hashtagova na Instagramu i čak 242 milijuna pregleda na TikToku ima status najpopularnijeg.

Prema studiji koju je ovog lipnja proveo Confused.com, i to na temelju ukupnog broja pretraživanja tijekom 12 mjeseci, na drugom mjestu je automobil kojeg možete vidjeti na cestama, ali daleko od toga da ima zamjetnu seriju. Zato je hype oko ovog automobila nevjerojatan, pa je Rimčeva Nevera na drugom mjestu s 2.3 milijuna pretraživanja na Googleu, 4739 Instagram hashtagova i 125 milijuna TikTok pregleda. Pritom imajte na umu da se C_Two u studiji vodi kao drugi model. 

Daleko iza na trećem mjestu je Lotus Evija, dok je četvrto mjesto zauzeo Neverin blizanac, Pininfarina Battista. Prije spomenuti Rimac C_Two je na devetom mjestu. 

Stavimo li sve u odnos s benzinskim rivalima razlike su drastične. Primjera radi, najpopularniji je Audi R8 s 22.53 milijuna pretraživanja, dok najlošije pozicionirani Lamborghini, model Huracan, drži 10. mjesto s 8.4 milijuna pretraživanja.

>> Ovo su najpopularniji supersportski automobili na internetu

Pročitajte više