Najsnažnija Astra ikad stiže u Ženevu

OPEL će na ženevskom auto salonu predstaviti OPC verziju trenutne i još uvijek relativno nove generacije Astre. Radit će se o najsnažnijoj OPC izvedbi do sada.

Ovaj će model pokretati 2,0-litreni turbobenzinski 4-cilindrični motor snage 280 KS i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. Performanse i potrošnja za sada nisu poznate, no u Opelu vjeruju kako imaju pravog konkurenta za rivale iz Forda, Volkswagena i Renaulta.

Kako bi automobil mogao pratiti povećanu snagu motora dorađene su kočnice (sada Brembo), upravljački sustav te ovjes koji će se sada moći pohvaliti tzv. HiPerStruts rješenjem sprijeda. Isti će omogućiti prednjim kotačima lakše svladavanje dodatnog momenta, a tu je i mehanički diferencijal s blokadom i Flex Ride s OPC prekidačem namijenjen trkaćem podešenju ovjesa.

Promjene vanjskog dizajna u odnosu na standardnu verziju uključuju niže postavljeni usisnik zraka sa izraženijim vanjskim otvorima za hlađenje kočnica, 20 colne naplatke te uobičajenu dekoraciju. U unutrašnjosti najveću novost pored raznih ukrasa predstavljaju lakša sportska sjedala.

Pročitajte više