Najveći Volkswagen rezerviran za Kinu

 Foto: Volkswagen

OTKAKO je Phaeton otišao u povijest najveći Volkswagenov automobil je Phideon. 
 
Ovih dana Volkswagen predstavlja Phideon kineskoj javnosti, a sve kako bi na rastućem tržištu gdje lukuzni euro brendovi odlično prolaze imala dostojnog predstavnika. Čak štoviše, svoju nišu traže kod kupaca koji žele luksuzan europski automobil decentnog izgleda. 
 
 
Holger Santel, potpredsjednik Volkswagena SAIC, za Reuters je izjavio kako u većim urbanim sredinama više nije toliko prisutan trend pokazivanja i dokazivanja. "Klijenti sve češće govore: "Ne želim Audi, Mercedes, BMW. Ne želim se pokazivati"", kazao je Santel. 
 
U Volkswagenu se nadaju kako će Phideon dostojno parirati Mercedesovoj E klasi, BMW-u serije 5 i Audiju A6, ali i kako će to omogućiti promjenu slike o Volkswagenu kao automobilu za mase. No u isto vrijeme se nadaju kako će upravo taj model osigurati daljnji rast tržišnog udjela i bolju prodaju.
 
 
VW Phideon je zasad rezerviran za kinesko tržište, ali nije isključena mogućnost da se pojavi u još nekim regijama. Početna cijena za 2.0 TSI izvedbu je oko 260.000 yuana, odnosno oko 48.000 eura. Recimo i kako top izvedbu pokreće 3.0 V6 TSI sa 300 KS i 4Motion pogonom.  

Pročitajte više