Najveći Volvo dolazi uskoro

IDEJA monovolumena se opet aktualizira.

Pomalo zaboravljeni monovolumeni mogli bi se uskoro vratiti na scenu. Ugodan i vrlo komforan koncept ide ruku pod ruku s autonomnim upravljanjem i električnim pogonom. Sve je više i onih koji takvom konceptu daju epitet luksuza, što je sve češći slučaj na kineskom tržištu.
Svoje kandidate su dali neki domaći proizvođači, a igru su prihvatili i renomirani brendovi poput Lexusa. Posljednji u nizu koji je najavio kandidata je Volvo s modelom EM90, koji će imati debi polovicom studenog.

Električni MPV će koristiti osnovu ranije predstavljenog Zeekra 009, što je bilo dovoljno da kolege iz magazina Kolesa ponude svoje viđenje novog modela. Postojeće rješenje kineske marke dizajneri su začinili detaljima švedskog dizajnerskog potpisa. 

Nema sumnje kako će ovo biti najkomforniji Volvo u povijesti. Imat će tri reda sjedala, a putnici će uživati u komforu skandinavskog dnevnog boravka. Ipak, računamo da će se proizvoditi u Kini i na kineskoj tehnologiji. 

Recimo i kako će model debitirati na kineskom tržištu, ali lako bi se moglo dogoditi da tu ne stane. Naime, glasnogovornik tvrtke već je za Automotive News potvrdio kako se razmatra mogućnost komercijalizacije modela i na drugim tržištima.
 

Pročitajte više