Nasljednik Nissana 370Z razvijat će 408 KS

Nasljednik Nissana 370Z nosit će naziv Z35, a prodavat će se diljem svijeta za razliku od svog prethodnika koji je prvenstveno bio namijenjen SAD-u i Japanu. Izvori bliski japanskom proizvođaču tvrde kako će cabrio verzija imati targa ili T-bar krov, a 'oštar' styling krasit će i cabrio i coupe verziju.

###

U planu je i hibridna verzija koja će biti opremljena Mercedesovim 2.0-litrenim, 4-cilindričnim turbo benzinskim motorom kakav koristi 211 PS Nissan Skyline 200GT-t, model vrlo sličan Infinitiju Q50. Jedinica će u Z35 biti uparena s elektromotorom koji će pružati više snage i smanjivati potrošnju goriva.

Vrhunska varijanta dobit će 3.0-litreni, 6-cilindrični turbo agregat s direktnim ubrizgavanjem goriva, također preuzet od Mercedes-Benza, koji će u tuniranoj verziji razvijati više od 408 KS. Čini se kako će i ta vrhunska verzija biti hibridna, no ništa još za sada nije službeno potvrđeno. Nissan Z35 trebao bi krenuti u prodaju tijekom 2016. godine, a vrlo vjerojatno ćemo ga ugledati već sljedeće godine u konceptnom obliku na auto showu u Tokyu.

Pročitajte više