Stoji milijune, ali nosi lošu karmu: Skupocjena Zonda opet je razbijena

NEKADAŠNJI bolid Lewisa Hamiltona doživio je treću prometnu nesreću. I to najozbiljniju. 

Dobra je vijest da je vlasnik prošao bez težih ozljeda. Nećemo reći i posljedica jer je sasvim sigurno svjestan što je učinio. A kao otrježnjenje doći će mu račun za popravak, koji će biti vrlo blizak cijeni novog supersportskog automobila. Ali ne i Zonde, jednog od najprivlačnijih hipersportskih automobila. 

Prema dostupnim informacijama, do prometne nesreće je došlo u tunelu Penmaenbach u sjevernom Walesu nakon što je vozač izgubio kontrolu nad automobilom. Stražnji kraj udario je u bočni zid i nastavio se odbijati sve dok nije konačno stao. Karoserija i podvozje su ozbiljno stradali, ali dobra je vijest da je AMG-ov motor u komadu. 

Podsjetimo, radi se o Pagani Zondi 760 LH, specijalnoj verziji modela 760 koji je proizveden u desetak primjeraka. Sedmerostruki F1 prvak Zonu je kupio još 2014. godine, kad ju je platio oko 1.5 milijuna funti. Međutim, iako se radi o jednom od najboljih hipersportskih automobila, Hamilton se nije puno služio Paganijevim bolidom. 

 

Hamilton je za automobil rekao da je "užasan za voziti", ali i da je "automobil s najboljim zvukom" u njegovoj kolekciji, S njim je imao i manju prometnu nezgodu 2015. godine. Navodno je u trenutku prodaje prije dvije godine automobil imao manje od 1000 km.

760 LH pokreće 7.3-litreni atmosferski AMG-ov motor. V12 uz savršen zvuk daje 760 KS i 780 Nm, a ovaj je opremljen šest-stupanjskim ručnim mjenjačem. 

Pročitajte više