Netko je Yarisa platio 140.000 USD

Foto: Toyota

RADI se o specijalnoj i strogo limitiranoj seriji. 

Svih 500 primjeraka GRMN Yarisa je namijenjeno japanskom tržištu, a jedan se našao na aukciji.

Toyota GR Yaris je jedan od najboljih sportskih automobila unazad nekoliko godina i vjerojatno jedini koji dolazi u pakiranju gradskog kompakta. Međutim, Toyota tu nije stala pa je prije godinu dana predstavila specijalnu izvedbu, GRMN Yaris. 

Specijalna serija GRMN (Gazoo Racing, tuned by the Masters of Nurburgring) ponuđena je u kombinaciji s jednim od dva paketa, Circuit i Rally, a cijena automobila na japanskom tržištu je oko 65.000 USD. Kako doznaje Drive, jedan primjerak s paketom Circuit pojavio se na aukciji, a prodan je po nevjerojatnoj cijeni od 139.500 USD. 

>> Najpoželjnija Toyota dobila je novu izvedbu

Podsjetimo, GRMN izdanje ima brojne modifikacije. Uklonjena su stražnja sjedala, prednji poklopac je od karbona, a automobil ima 545 više zavara, čime je povećana krutost karoserije. Circuit paket je postavljen na 18-inčne BBS naplatke, a uz neke karoserijske prerade poput većih pragova i prednjeg odbojnika dobiva stražnje krilo od karbona. Također, 20 kg je lakši od standardnog GR-a. 

 

1.6 turbo trocilindraš razvija istu snagu, ali je okretni moment podignut s 370 na 390 Nm. Ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa ima nešto promijenjene prijenosne omjera, a mehanički diferencijal s djelomičnim proklizavanjem ugrađen je sprijeda i straga. Konkretni primjerak s aukcije je bio u Matte Steel sivoj boji koju će dobiti svega 50 primjeraka. Prešao je samo 66 km. 

Pročitajte više