Neukus ili odlična ideja? Infotainment u starom Porscheu postaje stvarnost

Foto: Porsche

PRIMJERENO ili ne, Porsche je odlučio proširiti ponudu za vlasnike modela starijih godišta. 

Dodatak nije vezan uz performanse, ali bi značajno mogao promijeniti doživljaj korištenja automobila. Naime, radi se o infotainment sustavu sa 7-inčnim ekranom, što je danas uobičajeno i u jeftinijim automobilima, ali nije bilo početkom milenija. 

Naime, Porsche je odlučio infotainment ponuditi vlasnicima starijih modela kao što su Boxster i Cayman (987), ali i vlasnicima kultnog 911 (997), kao i prve generacije Cayennea.

Sustav uključuje Bluetooth povezivanje, Apple CarPlay i Android Auto te druge blagodati. Nude se dvije izvedbe Porsche Classic Communication Managementa (PCCM) za klasični 911 te Plus izvedba za 911 (996) i Boxster (986), kao i za generaciju novije modele. 

Dodatno, PCCM Plus sustav za Cayenne od 2003. godine je nešto širi jer nema funkcijske tipke na bočnim stranicama kako kod sportskih modela, već su one postavljene ispod. Porsche ovisno o regiji korigira ponudu po pitanju prijem-signala, što uključuje DAB+ digitalni radio u Europi i SiriusXM satelitski radio u Americi.

Infotainment donosi i putno računalo, kao i mogućnost personalizacije pojedinih postavki vozila, poput svjetala, klimatizacije, brisača i načina zaključavanja. 

Ponuda infotainmenta kreće od 1520 eura u Njemačkoj. 

Pročitajte više