Nico Rosberg je odlučio: Kupuje Rimčev C_Two

Screenshot: Youtube, Rimac Automobili

VIŠE od godinu dana se premišljao, a onda je donio odluku. 

Svi se još sjećamo Rosberga kako je promatrao C_Two na štandu Rimac Automobila u Ženevi. Bivši prvak Formule 1 je još tada poručio Mati Rimcu kako mu se i u Porscheu dive. Tada se zapalio za hrvatski bolid, ali je za konačnu odluku morao još razmisliti. 

Kako novac nije problem, u razmatranjima su bili Ferrari SF90, Koenigsegg Regera i još neki hipersportaši, ali na koncu je izbor pao na model kojeg znamo kao C_Two. Naime, ime još nije poznato, kao ni konačan izgled kojeg smo trebali vidjeti na ovogodišnjem salonu u Ženevi. No to su sve stvari kojima se nekadašnji Mercedesov pilot očito ne opterećuje. Važno je da je uspio ući na listu i rezervirati svoj primjerak, što je i učinio još prošle godine. 

>> Bivši prvak Formule 1 Rimcu: U Porscheu vam se dive

Rosberg zato naglašava ono što se zna, a to su ogromna snaga pogona, nevjerojatnih 412 km/h i sprint do 96 km/h za 1,85 sekundi, odnosno 1,97 sekundi do 100 km/h. A kad je ubrzanje u pitanju Rosberg mu se posebno veseli. Kako kaže, njegov bolid je trebao do 100 km/h 2,6 sekundi, a ovaj je osjetno brži. Sve to bilo je dovoljno da Nico odluči i postane jedan od 150 budućih vlasnika C_Two.

"Za nas je čast da je Nico odlučio biti dio obitelji Rimac Automobila. Imati priliku da nam jedan od najboljih svjetskih vozača da krajnju potvrdu dizajna i inženjerstva kupovinom jednog automobila je nevjerojatan osjećaj", rekao je Mate Rimac, piše Carscoops.

Uostalom, pogledajte i sami što sve Nico Rosberg ima za reći. Mi ćemo samo reći kako nas u budućnosti očekuje još nekoliko videa u kojima ćemo vidjeti kako će personalizirati automobil, a vrlo vjerojatno i njegove prve kilometre. 

Pročitajte više