NIJE JEDINI Nissan preskače pariški autosalon, a razlog je očit

 Foto: Nissan

SVE JE više proizvođača koji u svojoj strategiji izbjegavaju određene salone, pa je tako Nissan odlučio zaobići Pariz i jedan od najvećih svjetskih salona.
 
Iako iza pariškog autosalona stoji jaka domaća autoindustrije, njegov značaj je posljednjih godina u padu. Kako se salon održava bijenalno, možemo se vratiti u 2016. godinu kada su posjetitelji u Parizu uzaludno tražili novitete iz Aston Martina, Bentleya, Forda, Lamborghinija, Subarua i Volva. Oni su jednostavno odlučili preskočiti tadašnje izdanje. 
 
Nissan će tako ove godine preskočiti salon, a razlog je sasvim logičan. "Nemamo ništa novo pokazati. Također, moramo izabrati, a mi smo bili u Ženevi i na specijaliziranim sajmovima posvećenim digitalnim tehnologijama", rekao je Bernard Loire, Nissanov šef za zapadnu Europu, javlja AutoActu.
 
Ovogodišnje izdanje pariškog salona preskočit će Ford, Mazda i Volvo. A kad su u pitanju bitne premijere spomenimo samo neke. Svjetlo dana ugledat će novi Peugeot 208 i Renault Clio, a očekuju se u dugo iščekivane premijere BMW-a Z4 i Audija E-Tron.

Pročitajte više