Nije šala: Vijetnamski SUV po američkom ukusu

Screenshot: YouTube

O PRVOM vijetnamskom brendu automobila već smo pisali kad su prošle godine stigli na pariški salon. Sada predstavljaju izvedbu itekako naklonjenu Amerima.

VinFast ima dva modela, limuzinu i SUV, a oba nose potpis Pininfarine. SUV model je tržišno zanimljiviji, a sad je dobio i svoju luksuznu izvedbu. Da, Lux V8 nije samo tako nabačena oznaka, već se doista radi o vrlo luksuznom SUV vozilu kalibra BMW-a X5.

Doista, jer Vijetnamci imaju licencu za korištenje prethodne serije 5, pa ni to nije priča bez pokrića. Isto vrijedi i u pogledu interijera, koji u brojnim detaljima vuče na Bavarce. A ono bitno je da ispod poklopca nije 2.0 Turbo već rasni V8. A kad kažemo da ima radni obujam od 6,2 litre s 455 KS i 624 Nm svima na pamet pada General Motors.

Postavljen na 22-inčne kotače, ovaj impozantni SUV se ističe izgledom, ali i najavom da može potegnuti do 300 km/h. A time se već ne može pohvaliti puno proizvođača. I ono najbolje je da je limitirana serija spremna za proizvodnju, te će se naći na tržištu dogodine.

Pročitajte više