Niko Pulić testirao 495 KS snažan V-8 STAR bolid

NA AUTOMOTODROMU Grobnik, trostruki europski prvak na brdskim stazama, Niko Pulić i tvrtka EUROline, održali su prezentaciju natjecanja V-8 STAR.  Brojni novinari i ljubitelji brzina mogli su se uvjeriti Niko Pulić ima još mnogo toga za pokazati. 

Uz Niku Pulića, konferenciji za novinare prisustvovao je i g. Altfrid Heger, predsjednik natjecanja V-8 STAR te višestruki pobjednik 24 sata Nurburgringa i Porsche Supercupa. Gospodin Heger usporedio je natjecanje V-8 STAR s DTM-om uz razliku što su bolidi nešto lakši i opremljeni jačim motorima. 

Sve bolide V-8 STAR natjecanja pokreću jednako pripremljeni 5.7-litreni motori od 495 KS i 600 Nm, a razlike se svode tek na različite siluete bolida.

Nakon press konferencije prisutni su se mogli i sami uvjeriti u fascinantne performase ovih bolida promo vožnjom u bolidu gosp. Hegera. Za to vrijeme Pulić je nizao krugove u bolidu dvostrukog pobjednika natjecanja Johnny-a Cecotta te je uspio daleko nadmašiti najavljeno najbolje vrijeme kruga.

Pulić je bio zadovoljan obavljenim testiranjem i optimistično najavio uključivanje u spomenuto natjecanje te okretanje nove stranice u svojoj uspješnoj karijeri.

Pročitajte više