Nissan GT-R 50: Najvatreniji cestovni trkač u izvedbi bez limita

Foto: Nissan

POLA je stoljeća prošlo otkako je Nissan u svijet pustio prvog od uzvišene loze, Skyline GT-R.

A taj veliki jubilej treba dostojno obilježiti. Ime mu je GT-R50, nastao je u režiji ItalDesigna, a u Nissanu ga opisuju kao "GT-R bez limita". A rezultat je doista fascinantan.

Ova stilska vježba je definitivno urodila plodom. Nebitno hoće li se nekome svidjeti ili ne, ali GT-R je i u futurističkom izdanju zadržao svoje gene. U odnosu na osnovu i standardni model, linija krova je snižena oko 54 mm (2 inča), dok je sve ostalo zadržano, ali u novoj interpretaciji. Dobar primjer su legendarna stražnja svjetla, koja su i dalje tu, ali u režiji dostojnoj debija u Gran Turismu.

Nissan je poradio i na motoru pa ovo specijalno izdanje ima 3.8 V6 osnažen na 720 KS i 780 Nm. Revizija nije zaobišla ni podvozje, kao ni sustav kočnica (Brembo). Sve u svemu, stvoren je bolid za pamćenje. Javnost će ga moći prvi put vidjeti uživo već idućeg mjeseca, ali ne očekujte i da ga vidite u prodaji. No nema sumnje kako se radi o prototipu iz kojeg će se, sudeći po interesu javnosti, sasvim sigurno roditi nešto još veće.

 

Pročitajte više