U Nissanove salone dolazi Toyota, a poznat je i razlog

Foto: Nissan

U NISSANU su odlučili svim zainteresiranim kupcima na test ponuditi popularnu Toyotu. 

Nije šala i ne radi s eo nikakvoj greški. Nissan će doista od prosinca posjetiteljima svojih prodajnih salona na test ponuditi najnoviju Toyotu RAV4. Automobil će se nuditi u više od 500 prodajnih salona u Americi, a moći će ga probati svi koji planiraju kupiti Nissan Rogue, u nas poznatiji kao X-Trail. 

A priča je ovakva. U Nissanu priznaju kako je RAV4 odličan automobil i da zaslužuje titulu najprodavanijeg kompaktnog SUV-a u Americi. Međutim, Nissan je uvjeren kako je Rogue u svemu bolji od Toyote, pa će svima zainteresiranima ponuditi usporedni test ova dva modela. U Toyoti su pak upoznati s ovom marketinškom kampanjom, te su vrlo "počašćeni". Očekuju kako će kupci ipak izabrati RAV4.

Ova nekonvencionalna strategija "Rogue Gone Rogue" bi mogla uroditi plodom, ali ju neki smatraju vrlo riskantnom. Lako bi se moglo dogoditi da "dio klijenata odluči drugačije no što se nadaju u Nissanu“, kaže Tyson Jominy iz J.D.Power. U Nissanu su ipak optimistični i kažu kako će kupci vidjeti da je njihova ponuda kudikamo bolja, piše Auto News. 

Novi Nissan Rogue u Americi starta s 2.5 benzincem snažnim preko 200 KS, a stoji 25.650 USD. RAV4 starta od 26.050 USD

Pročitajte više