Nissan Tiida uskoro i u Hrvatskoj

IAKO se u Japanu i SAD-u prodaje već pune dvije i pol godine, NIssan Europe je tek sada odlučio predstaviti Tiidu europskim kupcima.

Nissan Tiida biti će dostupna samo na nekim tržištima, a veseli podatak da se na tom popisu nalazi i Hrvatska.

Ime dolazi iz japanskog dijalekta, a znači otprilike "nešto što se stalno mijenja". Koliko će se ime pokazati marketinški uspješnim pokazat će vrijeme, a jedino je sigurno da Nissan cilja na dosadašnje vjerne kupce Almere i Primere.

 

Cjenovno smještena između modela Note i Quashqai Tiida ostaje, prema riječima voditelja prodaje, "orijentirana na kupce koje vodi zdrav razum". Iz toga bi se dalo zaključiti da ih, dakle, ne vode emocije.

Bilo kako bilo, Tiida dolazi u sedan i hatchback izvedbi što se kod nas tehnički izražava kao četverovratna odnosno peterovratna izvedba.


U ponudi će biti tri motora, dva benzinska te jedan dizelaš. Osnovni 1,5 litreni benzinac razvija 110 KS dok veći 1,8 isporučuje 126 KS. Nije spektakularno, ali dovoljno.

Za štedljivce tu je i provjereni Renaultov 1,5 dCi snage 105 KS. Više informacija proizvođač je obećao objaviti kroz nekoliko tjedana.


Očekivana prodaja u Europi je oko 30.000 komada godišnje, a proizvodnja će biti smještena u meksičkoj tvornici Nissan's Civac.

Početak prodaje zakazan je za lipanj ove godine što je gotovo tri godine nakon japanske premijere. Ostaje nam samo zapitati se: Kud prije?

B.I.

Pročitajte više