Nissanov SUV u opozivu zbog mokre obuće

Foto: Nissan

NISSAN je prisiljen opozvati gotovo 700.000 primjeraka svog najpopularnijeg SUV modela zbog naknadno utvrđene konstrukcijske greške.

Opozivom je obuhvaćen model Rogue, u nas poznat kao X-Trail, a u pitanju je čak 688.946 primjeraka proizvedenih od 2013. do 2016. godine. Uzrok je mogućnost korozije jednog konektora, a što može uzrokovati kvar na nizu sustava. 

Kako javlja američki NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), ako se voda ili slana otopina skupe u prostoru za noge vozača, može doći do oštećivanja izolacije i prodora u prostor spomenutog konektora. U tom slučaju može doći do lutajućih struja, a posljedica čega može biti otkazivanje rada sustava podešavanja sjedala i podizača stakala, ali i do aktiviranje signalne lampice upozorenja AWD pogona, pa i pražnjenja akumulatora. Najgori mogući scenarij je kratki spoj i požar. 

Nissan još uvijek analizira problem i traži optimalno rješenje. Plan je da se s popravcima krene ovog proljeća. Također, svi koji su otklonili kvar o svojem trošku dobit će nadoknadu. 

Pročitajte više