Nosi Brabusov potpis i epitet najbržeg kabrioleta na svijetu

 Foto: Brabus

PARALELNO sa startom utrke 24 sata LeMansa Brabus i njegov partner Motul sa lanca su pustili zvijer koja dolazi direktno iz devetog kruga pakla. 
 
Najbolje što Mercedes trenutno nudi u izlogu kad su kabrioleti u pitanju je model S63 AMG Cabrio. Zvuči odlično, ali kad je Brabus u igri to je tek osnova za izradu strojčine koja izaziva divljenje, ali i strahopoštovanje. Automobil je to pred kojim ćete brže uzmaknuti nego u slučaju prolaska državnih vozila pod pratnjom, a signalna svjetla pritom nisu potrebna – zvučna kulisa V8 biturba je zastrašujuća. 
 
 
Brabusov zločesti dečko dobio je temeljito prerađeni motor kojem su Brabusovi stručnjaci povećali radni volumen sa 5.5 na 5.9 litara. AMG-ov motor je tako dobio novu radilicu i bregasto vratilo, kao i sve prateće dijelove. Turbine su zamijenjene novima sa većom kompresorskom jedinicom, ispušni sustav promjera 75 mm je potpuno nov, ugrađen je novi karbonski usisni kanal, a epilog je slijedeći.
 
Maksimalna snaga iznosi 625 kW/850 KS, a okretni moment nevjerojatnih 1.450 Nm. Ipak, kako bi se zadržala dugovječnost motora softver će ograničiti maksimalni okretni moment na 1.150 Nm. Da, Brabus na motor daje trogodišnje jamstvo ili 100.000 km. 
 
 
U kombinaciji sa sedam-stupanjskim automatskim mjenjačem i 4Matic pogonom na sve kotače ovaj kabriolet uhvati 100 km/h za 3,5 sekundi, a na 200 km/h je nakon samo 9,4 sekundi.
 
Titulu najbržeg osigurava mu maksimalac od 350 km/h, koji je, usput rečeno, limitiran zbog ograničenja pneumatika. Brabus nudi Pirelli, Continental i Yokohamu, a dimenzije su 255/30 sprijeda i 295/30 straga. 
 
 
Brabusov novitet distancira se karbonskom dekoracijom i 21-inčnim naplatcima, a podvozje je spušteno za oko 15 mm. Poboljšana aerodinamika kroz karbonski aero kit dostupna je zasebno za postojeće vlasnike S 63 i S65 modela, baš kao i serija naplataka promjera do 22 inča.
 
Iznutra Brabus nudi mnoštvo dodataka, no najzanimljiviji je svakako brzinomjer graviran do 400 km/h. Tek da se zna. 
 

Pročitajte više