Nova Alfa Giulia će imati do 1000 KS, a supersportski model već je skoro rasprodan

Foto: Alfa Romeo

ELEKTRIČNA Alfa Romeo Giulia dolazi 2025. godine. 

Giulia ostaje u igri, ali će također prijeći na električni pogon. Kako sada stvari stoje, nova Giulia doista stiže 2025. godine, i to kao električni model, doznaje britanski Autocar. Bazna izvedba imat će 350 KS, dok bi Veloce trebao ići do čak 800 KS. 

Ista publikacija citira prvog čovjeka Alfe Jean-Philippea Imparata, koji je izjavio kako će nova Giulia Quadrifoglio imati oko 1000 KS. Imparato je pritom implicirao i doseg po WLTP-u od odličnih 700 km. Predstavio ga je kao "Alfa Romeo koji svi želimo“. Očekuje se da će imati pogon Maseratija GranSport Folgore.

Imparato je istovremeno potvrdio kako će doći novi ulazni crossover Brennero, i to već iduće godine. Ovaj će model još uvijek biti dostupan i u izvedbama koje voze uz pomoć benzina. Dolazi i Stelvio. 

Međutim, puno prije, već kroz koji mjesec, Alfa Romeo bi trebao predstaviti novi supersportski model. Navodno će nositi oznaku 6C, a Imparato tvrdi da je model gotovo rasprodan. Zanimljivo je i da Stellantis nije još uvijek dao službeno svjetlo za proizvodnju. Konačna odluka bit će donesena navodno u travnju. "Donijeti ovakvu odluku 2022. u grupi kao što je Stellantis, svi smatraju da ste potpuno ludi”, izjavio je svojevremeno Imparato.

U svakom slučaju ovo bi trebao biti dostojni nasljednik Alfe 8C koja se proizvodila do 2010. godine.

Pročitajte više