Nova Alfa Romeo Giulia dizajnerski je izazov

Šef dizajna Chrysler grupe, Lorenzo Ramaciotti, izjavio je kako je nova Giulia 'dizajnerski izazov' za njegovu kompaniju. Dužnosnik je, naime, u nedavnom intervjuu rekao kako je dizajniranje nove Alfe Romeo 'najteži posao s kojim su se do sada suočili'. Težini zadaće pridonosi činjenica da nova Giulia mora biti 'izuzetna, no istovremeno odolijevati izazovu vremena'.

###

Alfa je prvotno planirala lansirati Giuliu isključivo na europskom tržištu kao zamjenu za zastarjeli 159, no projekt je stagnirao nakon spajanja Fiata i Chrylsera. Novi je plan lansirati Giuliu kao globalni model koji će se u SAD-u prodavati opremljena Chryslerovim Pentastar V6 motorima, dok će se na Starom kontinentu nuditi opremljena 1.75-litrenim motorom koji koristi 4C model.

Najnoviji izvještaji daju naslutiti kako je Alfa Romeo razvila novi petogodišnji plan koji uključuje karavanske verzije Giulie opremljene stražnjim pogonom u standardnom paketu te opcionalnim pogonom na sve kotače. Nova generacija modela trebala bi se pojaviti krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

Pročitajte više