Nova Buba Cabrio

IAKO do početka auto salona u Los Angelesu krajem studenog gdje će Buba Cabrio imati službenu premijeru ima još dosta vremena, Volkswagen je već sada objavio prve podatke i fotografije ovog automobila.

Nova generacija kabrioleta slijedi prokušanu formulu svojih prethodnika. Konkretno, jedina će značajna razlika u dizajnu između standardne i cabrio izvedbe biti izostanak tvrdog krova kojega će zamijeniti platneni sklopivi krov.

Isti će biti moguće pritiskom prekidača podići, odnosno spustiti za svega 10-ak sekundi, i to pri brzinama od najviše 50 km/h. Spušteni se krov se ne slaže u prtljažnik, već ostaje na otvorenom iza stražnje klupe.

Uklanjanje krova je uvjetovalo ugradnju dodatnih pojačanja šasije automobila, a osnaženi su i A nosači. Ubačene su i dvije tzv. rool-over šipke (Automatic Rollover Support System) koje se nalaze iza stražnje klupe, usput rečeno preklopive.

Buba Cabio će na europskim tržištima biti dostupna u čak sedam motornih izvedbi. Ulaznu će pokretati 1.2 TSI snage 105 KS, kao i u štedljivu BlueMotion verziju. Slijedit će ih 1.4 TSI i 2.0 TSI motori snage 160 i 200 KS. Ljubitelji dizelaša će moći izabrati između 1.6 TDI i 2.0 TDI motora snage 105 i 140 KS. Za Amere su predviđeni 2.5 benzinac sa 170 KS, te snažnije 2.0 jedinice iz euro ponude.

Početak prodaje je zakazan za studeni, a u Njemačkoj će cijena kretati od 21.350 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.