Nova Mazda2 je stigla u Europu, izgled bi vas mogao iznenaditi

Foto: Mazda

PRVO je "šurovala" s Fordom, a onda se okrenula domaćem partneru.

Nova Mazda2 je stigla, a već na prvi pogled moći ćete uočiti sličnost s jednim u Europi itekako popularnim modelom. A kad kažemo da uz ime modela stoji oznaka Hybrid, sve je jasno – Mazda2 je blizanac Toyote Yaris. 

Recept je poznat, a nedavno ga je iskoristio i Suzuki, uzevši od Toyote dva modela, Corollu i RAV4. Zanimljivo je da ova Mazda2 ulazi u ponudu idućeg proljeća i prodavat će se paralelno sa "starom dvojkom". Nemojte uzeti to za zlo jer se isto tako Mazda2 s Toyotinim oznakama nekoliko godina prodavala u Americi. 

Izuzmete li oznake proizvođača, razlika gotovo da i nema. Realno, Mazda zaslužuje pohvale što je uspjela ugurati svoj logo na poziciju oblikom itekako drukčije Toyotine oznake bez promjene panela. Glede Mazde2 možemo ponoviti kako se zasniva na TNGA-B platformi, a uz neznatno manje od 4 metra duljine nudi više no solidan komfor. 

Hibridni pogon čini kombinacija 1.5 trocilindraša i elektromotora, a sinergijski učinak je 116 KS. 100 km/h postiže za 9.7 sekundi i prosječno troši 3.8-4.0 l/100 km.

Ponudu čine tri razine opreme (Pure, Agile i Select), a cijene još nisu poznate. I da, GR izdanje Mazda vrlo vjerojatno neće posuditi za možebitnu Mazdu2 MPS.

Pročitajte više