Nova Opel Corsa nije ljepotica, ali nudi solidnu opremu

Danas je konačno i službeno predstavljena nova Opel Corsa, peta generacija popularnog superminija bazirana na prethodnom modelu koja će se kupcima nuditi u 3-vratnoj i 5-vratnoj izvedbi. Dimenzije automobila ostale su gotovo iste, a nepromijenjena je i zapremnina prtljažnika, no inženjeri su doradili i učvrstili ovjes te snizili težište za 5 cm popravivši tako vozne osobine. Također, kupcima su dostupne dvije postave ovjesa – Comfort za udobnost u vožnji i Sport za one željne agilnosti.

###

Nova Corsa dobila je i podesivi električni servo sustav čiji 'City' mod omogućava lakše parkiranje i manevriranje u gradskoj gužvi, a tu su i mnogi drugi sustavi za pomoć u vožnji i parkiranju, dok u putničkoj kabini nalazimo novi IntelliLink multimedijski sustav sa 7-inčnim displejom i Bluetooth-om. Ipak, pomalo mlak i bezličan dizajn, iako baziran na atraktivnom Adamu, nije oduševio, pogotovo uzimajući u obzir da se radi o posve novom modelu koji će se prodavati još barem 5 godina te imajući na umu da uskoro dolazi puno atraktivnije dizajnirana konkurencija u obliku Mazde 2. 

Vrhunac postave motora bit će 1.0-litreni, 3-cilindrični turbo agregat koji će predstavljati dostojnu konkurenciju agregatima Ford Fieste i Renault Clia, a nudit će se u izvedbi od 90 i 115 KS. Tu su i već uhodani agregati poput 1.4-litrene turbo jedinice od 100 KS ili 1.2, odnosno 1.4-litrenih atmosferskih agregata od 70, odnosno 90 KS.

Pročitajte više