Nova Opel Insignia pred vratima

  Render: RM.Design

KAKO nas od dolaska nove generacije Opel Insignije dijeli manje od godinu dana pravo je vrijeme da pogledamo ideju za novi dizajn. 
 
RM Design ima odličan prijedlog koji će zasigurno naići na pozitivne kritike Opelovih obožavatelja. Moderan izgled inspiriran je novim dizajnerskim izrazom začetim na konceptu Monza iz 2013. godine. 
 
Opel Insignia je trenutno najstariji model u ponudi njemačkog proizvođača, pa je stoga logično da iduća novost iz Ruesellsheima bude upravo nova generacija modela. U Opelu se navodno jako trude ponuditi konkurentan model, kako u dizajnerskom smislu tako i kada govorimo o performansama. 
 
 
Ključ uspjeha vide u redukciji mase, pa bi Opelov top model u novom izdanju mogao biti i do 200 kg lakši od prethodnika. Istovremeno se očekuje rast gabarita, posebno u duljinu koja će uz 9 cm veći razmak između osovina ubilježiti plus od čak 15 cm. 
 
Ponuda motora predstavljat će mješavinu aktualnih i novih jedinica uključujući potpuno novi biturbo dizelaš snažan 118 kW/160 KS. Kao i u slučaju Mondea osnovna ponuda se vjerojatno spušta na razinu jednolitrenog motora, a dobra vijest je i najava novog automatskog mjenjača. 
 

Realno je očekivati premijeru već na jesen u Parizu na tamošnjem salonu automobila, dok bi prve isporuke uslijedile početkom iduće godine.

Pročitajte više