Nova Porsche Panamera pred vratima

 Foto: Porsche

SVE je spremno za dolazak druge generacije prestižne Porscheove limuzine. 
 
Iako smo posljednjih mjeseci u nekoliko navrata naletjeli na špijunske snimke prototipa nove Panamera mora se priznati da je tehničke podatke Porsche u potpunosti uspio sačuvati od curenja u javnost. S druge strane dizajn je više manje poznat, a isto potvrđuje i najavni teaser. 
 

Porsche Panamera Sport Turismo (2012)
 
Ako krenemo od stražnjeg kraja jasno je kako se radi o evoluciji dizajna gdje je najveća novost vezana uz dizajn svjetala koja su snažno inspirirana zadnjom edicijom 911-ice. Silueta i dalje naglašava coupeovski koncept, dok dugi prednji poklopac i istaknuta ramena jasno daju do znanja kako će Panamera na cesti izgledati još moćnije. Panamera Sport Turismo iz 2012. godine vrlo vjerojatno ima dodirnih točaka sa novim modelom. 

 
U Porscheu samozatajno poručuju kako nova Panamera kombinira performanse rasnog sportskog automobila sa komforom luksuzne limuzine“. Panamera je postavljena na novu MLB platformu koju će dijeliti s novim Audijem A8 što u prijevodu znači manju masu, a sa obzirom na ponudu isključivo turbo motora to znači i još bolje vozne osobine. Stražnje krilo ostaje u ponudi, dok iznutra treba očekivati osjetno moderniji izričaj lišen opterećenja prekobrojnih tipki. 
 

Pročitajte više