Nova Renault Alpine će se temeljiti na Nissanu GT-R?

OVE bi jeseni na pariškom auto salonu lako mogli vidjeti konceptni model s kojim bi Renault testirao želju tržišta za povratkom već skoro zaboravljenog imena u svijetu auto industrije, Alpine.

Naime, glasine o širenju sportskog dijela ponude modelima s Alpine značkom kolaju već neko vrijeme, no do sada nismo dobili nikakvu konkretnu potvrdu kako se u Renaultu uistinu spremaju na takav potez.

Ipak, izvori javljaju kako je s visokih pozicija stigla najava jesenske premijere studijskog modela. Radilo bi se o lakom automobilu sportskih karakteristika, no luksuznije uređenog interijera, a ne o ogoljenom sportašu. S njim bi Renault obilježio 50 godina legendarnog branda. Također, taj bi model Renaultu bio i pokazatelj treba li krenuti u serijsku proizvodnju, odnosno koliki je interes publike.

Renault bi za razvoj ovog modela iskoristio znanja i dijelove Nissanovog GT-R-a, no insajderi javljaju kako bi za realizaciju konačnog proizvoda, prvenstveno zbog troškova projekta, vjerojatno
bila potrebna i treća strana. Pretpostavljamo kako bi se Renault-Nissan tu prvenstveno obratio svom relativno novom strateškom partneru Daimleru, odnosno Mercedesu.

Pročitajte više