Nova VW Jetta

VOLKSWAGEN je premijerno predstavio novu generaciju Jette, koja se za razliku od prethodnika sada jasno distancira od Golfa.

Glavnu razliku u odnosu na prethodni model čini odmak od Golfa, odnosno nova platforma i time ostvareni rast dimenzija i ponude prostora unutar putničke kabine. Što se dizajna tiče nova je Jetta očiti pripadnik VW obitelji, a presudan utjecaj na konačni izgled je izvršio detroitski koncept NCC. Tako je u odnosu na prethodnika nova Jetta znatno dinamičniji i odmjereniji automobil.

Motorizaciju će činiti tri benzinska i dva dizelska motora. Radit će se o  1.2 TSI/105 KS, 1.4 TSI/122 KS, 2.0 TSI/200 KS te 1.6 TDI/105 KS i 2.0 TDI/140 KS. Svi će motori, osim ulaznog benzinca, biti dostupni i s DSG mjenjačem. U ponudi će se naći i dvije BlueMotion verzije koje će pokretati ulazni benzinac i dizelaš, a bit će opremljene stop-start sustavom i sustavom regenerativnog kočenja.

Dolazak nove Jette se očekuje početkom iduće godine, a cijena za SAD gdje će se Jetta isporučivati sa 2.5 V5 motorom iz aktualnog modela je oko 16.000 USD.

Pročitajte više