Novi 599 će imati preko 700 KS

SLJEDEĆE bi godine na tržište trebao stići nasljednik današnjeg Ferrarija 599 i prema sadašnjim saznanjima lako bi se moglo raditi o najsnažnijem cestovnom automobilu u Maranellovoj povijesti. Ovaj bi automobil trebao razvijati snagu veću od 700 KS.

Insajderi su za novi automobil navodno rekli: „vidjeli ste koji su koraci učinjeni od F430 prema 458, ili od 612 Scaglietti prema FF-u, tako da nije teško zamisliti što želimo učiniti sa sljedećim 599“. Drugim riječima, u Ferrariju ne traže male iskorake već veliki skok.

Što se spomenute snage tiče ona je lako tehnički izvediva s obzirom kako sadašnji motor u FF-u razvija snagu od 660 KS. Nasljednika današnjeg 599 bi trebala pokretati sljedeća generacija 6,3-litrenog V12 s izravnim ubrizgavanjem, koji je još u FXX Evoluzione dosegnuo snagu od preko 860 KS. Pogon će ostati na stražnje kotače.

Motor neće biti jedina preokupacija Ferrarijevih stručnjaka te se najavljuju napredna strukturalna i druga konstrukcijska rješenja koja će novi automobil učiniti lakšim, ali i krućim što će se pozitivno odraziti i na vozne sposobnosti. Saznajemo kako će monocoque biti izrađen od aluminija, a Ferrari neće posegnuti za ugljičnim vlaknima kako su to učinili Lamborghini ili primjerice McLaren.

Pročitajte više