Novi Audi A3 stiže dogodine

DOLASKU nove generacije modela A3 se možemo nadati tijekom iduće godine. Novitet bi svojim kupcima trebao pružiti značajna unaprjeđenja u svakom pogledu, a prvenstveno kada je riječ o dizajnu, opremi te motorizaciji, gdje još možemo spomenuti i kako se 2013. očekuje dolazak hibridne te električne izvedbe.

U ponudi će se naći nekoliko karoserijskih izvedbi. Prva bi na tržište trebala stići coupe izvedba, a slijedit će ju Sportback s petorim vratima te cabrio. Po prvi put će biti dostupna i  limuzinska verzija. Cabrio bi se prema sadašnjim saznanjima trebao temeljiti na limuzinskoj verziji s produljenim međuosovinskim razmakom.

Na priloženim renderima možete vidjeti kako bi novi A3 trebao izgledati kada za manje od godinu dana stigne na tržište. Očigledno je kako najveći utjecaj na njega ima najavna studija kompaktne limuzine koju je Audi predstavio na prethodnom ženevskom auto salonu.

Interijer bi trebao nastaviti stopama ostatka Audijeve ponude, s naglaskom na povećanju kvalitete izrade i ponude prostora u odnosu na prethodnu generaciju. Također, oprema, posebice ona koju nazivamo infotainmentom, bi trebala biti uočljivo bogatija u odnosu na prethodnika.

Ponuda motora će se sastojati od 1,2, 1,4, 1,8 i 2,0-litrenih turbobenzinskih motora čija će se snaga kretati između 105 i 220 KS, dok će dizelski 1,6 i 2,0-litreni pogonski strojevi razvijati snagu između 115 i 170 KS. Također, u ponudi će se naći i 1,6 eTDI koji će uz snagu od 100 KS omogućiti prosječnu potrošnju manju od 4 l/100 km.

Zahvaljujući naprednijem ovjesu i šasiji novi će A3 ponuditi veći stupanj sigurnosti, agilnosti i komfora. Inače, ovaj će se automobil temeljiti na Volkswagenovoj MQB platformi, koja omogućuje ugradnju prednjeg i pogona na sva četiri kotača. Smanjivanju mase će prvenstveno doprinijeti veći broj aluminijskih dijelova, pa u konačnici možemo očekivati daljnje poboljšanje voznih osobina.

Pročitajte više