Novi Citroen C3 osvanuo na webu

NOVA generacija jednog od najpopularnijih Citroenovih modela javnosti će premijerno biti predstavljena na skorašnjem autosalonu u Frankfurtu. No, zahvaljujući svojevrsnoj "nelojalnosti" francuskih zastupnika prvi uvidi u novi Citroen C3 već su servirani.

Naime, na prigodnom predstavljanju modela koje je Citroen organizirao za svoje zastupnike netko od uvaženih gostiju poslužio se foto-opremom i na kraju materijale pustio na web. Kao što se vidi iz priloženog, prethodnik iz 2002. godine i novi model imaju još uvijek štošta zajedničkog, pa se može zaključiti kako se i ovdje radi o evoluciji modela.

Umjesto konkretnih informacija o motorizaciji stiže tek podatak kako će i ovdje biti povučen danas popularni potez, paralelna proizvodnja dvije generacije modela. Konkretno, novi C3 na tržište dolazi dogodine, a trenutni model ostaje u ponudi još neko vrijeme.

I na kraju recimo kako će model tehnološki zasnovan na modelu DS3 zadržati neke postoječe motore, prije svega 1.6 HDI, a u ponudi će se naći i nešto novo. Također, vrlo je vjerojatna implementacija pomodnog start/stop sustava. Inače, posljednje neslužbene informacije govore kako postojeći C3 Pluriel neće dobiti zamjenu, a upitna je budućnost i manjeg C2.

Pročitajte više