Novi dizajner Audija stvorio je aktualne Land Rovere

Foto: Audi

BIVŠI dizajner Jaguara i Land Rovera Massimo Frascella novi je šef dizajna Audija, zamijenivši Marca Lichtea, koji je tu ulogu obnašao 10 godina.
Frascellino imenovanje u Audi dogodilo se samo mjesec dana nakon njegovog odlaska iz JLR-a, gdje je vodio stiliziranje nekoliko osnovnih linija modela, uključujući Land Rover Discovery, Defender i Range Rover. Talijan je prije dolaska u Gaydon 2011. radio u Kiji i Fordu.

Frascella preuzima kontrolu u Audijevom dizajnerskom studiju na pragu transformativne ere za marku: s valom novih električnih automobila i obnovljenih modela s izgaranjem koji se očekuju u nadolazećim godinama.

Vjerujem u moć dizajna

“Pridruživanje Audiju vrlo je poseban trenutak za mene. Duboko sam počašćen što preuzimam ulogu glavnog kreativnog direktora i vodim tako talentiran tim u oblikovanju budućnosti brenda do novih visina inovacija i razlikovanja. Vjerujem u emocionalnu moć dizajna da nadahne, poveže i potakne promjene, a ja sam ovdje da njegujem i promičem kreativnost kao srce našeg brenda", rekao je Frascella.

Naveo je "jednostavnost" kao ključni stup svog pristupa dizajnu automobila i rekao da je "strastven u stvaranju dizajna koji je bez suvišnih ukrasa i ne slijedi samo trendove".
"Umjesto toga", rekao je, "oslonit ćemo se na bezvremenski i sofisticirani dizajnerski jezik."

Pročitajte više