Novi Escape najavljuje novu Kugu

FORD će na predstojećem auto salonu u Los Angelesu predstaviti sljedeću generaciju modela Escape, koji je prvenstveno namijenjen američkom tržištu. Nama je ipak zanimljiv jer je riječ o još jednom tzv. globalnom modelu, automobilu koji će se prodavati na raznim svjetskim tržištima, a kod nas će nositi onaj nesretni naziv Kuga.

Tako će Kuga i Escape dijeliti preko 80% zajedničkih dijelova. Najveće razlike će se nalaziti na prednjem kraju automobila, dok će one tehničke biti prvenstveno po pitanju motorizacije koju će Escape imati u SAD, Kanadi i sl, odnosno Kuga u Europi.

Oba su modela najavljena konceptnim Vertrekom sa siječanjskog detroitskog auto salona, a predstavljanje produkcijske Kuge je zakazano na sljedeće proljeće i ženevski auto salon.

Od nove Kuge možemo očekivati rast ponude prostora kako u putničkoj kabini tako i u prtljažniku. Također, može se očekivati i bogatija ponude opreme te kvalitetnija izrada, a osnovu motorizacije će činiti 1,6-litreni EcoBoost benzinski te 2,0-litreni dizelski turbo motori.

Dolazak, nove Kuge na tržište se očekuje u drugoj polovici iduće godine.

Pročitajte više