Novi Golf je dobio bitnu novost

Foto: Volkswagen

GOLF je oduvijek imao poseban status kod Volkswagena, a tako će ostati još barem u ovoj generaciji.

Takav dojam nismo imali od 2019. godine kad je predstavljena aktualna generacija. Umjesto Golfa u prvi plan su iskočili električni modeli, a od pomoći nisu bili ni problemi s elektronikom, odnosno infotainmentom. 

Sada stvari ipak sjedaju na svoje pa će Golf kroz koji tjedan dobiti bitno poboljšanje. Kažemo "bitno" jer je infotainment danas kupcima itekako važan, nerijetko više na popisu prioriteta od samih performansi vozila. 

Najveća novost je da infotainment dobiva novi čip 25% boljih karakteristika pa su u Volkswagenu tu novinu najavili kao svojevrsni facelift modela. Naime, zahvaljujući novom infotainmentu vlasnici će moći glasovno upravljati brojnim parametrima uz uzrečicu "hej Volkswagen", i to uz četiri puta brži odziv sustava. Sustav sada prepoznaje više fraza, a razlikuje i dolazi li upit od vozača ili suvozača.

Primjerice, odziv navigacije nakon unosa željenog odredišta traje tek pet sekundi. Najkraće rečeno, iz Volkswagena kažu da su uklonili sve ono što je smetalo vlasnike na MIB3. Tako nakon što prstom dodirnete zaslon klizači za glasnoću i temperaturu su automatski blokirani kako bi se spriječilo neželjeno aktiviranje. Novi senzor lokacije omogućit će da kontrole gestama rade bolje, i to s udaljenosti od nekoliko centimetara.

Recimo i kako će vlasnici postojećih primjeraka Golfa osme generacije biti pozvani na instalaciju novog softvera. 

Pročitajte više