Novi je Passat stigao u Hrvatsku, ovo su mu cijene

Foto: Volkswagen

KAO ŠTO je poznato, novi Passat je od sada isključivo karavan, a imat će i tehnološkog blizanca u vidu Škode Superb, koja se također proizvodi u Bratislavi. Oni koji požele novi Passat, moraju računati i na očit rast dimenzija zbog kojih je nova generacija čak 14 cm dulja i primjetna dva centimetra šira. Veći je i međuosovinski razmak pa Passat postaje i vrlo prostrana krstarica. 

>> Sve o novom Passatu možete pročitati ovdje

Zadržao je prepoznatljiv izgled uz poneke nove detalje. Nova tehnologija svjetala tako dopušta novi odnos dimenzija, a sveukupno automobil izgleda elegantnije od prethodnika. 

Izdašna oprema

U kabini je već zavladalo novo doba predvođeno ekranima koji u dijagonalu mjere minimalno 32 cm, a kod bolje opremljenih čak 38 cm. Na sve će se nadovezati head-up zaslon te vrlo izdašna oprema. Za one koji voze na duge staze preporuka su opcijska ergoActive sjedala s funkcijama masaže i klimatizacije, dakako, električno podesiva. I jedna napomena - ručica mjenjača je i ovdje iza upravljača.

Konkretni podaci govore da je kapacitet prtljažnika povećan 40 litara, odnosno 140 kad se preklope sjedala. Prevedeno, to znači osnovnih 690 litara i nepuna dva kubika s preklopljenim stražnjim naslonom (1920 l). 

Zasada samo jedan motor u ponudi

Postavljen na MQB Evo platformu, Passat nudi očekivanu paletu motora. Predvodnik je 2.0 TDI dostupan u izvedbama sa 122, 150 i 193 KS, a prati ga TSI turbobenzinac s 204 i 265 KS. Sve opcije uključuju DSG mjenjač, a snažnije i 4Motion pogon.

S početkom prodaje nudit će se samo 2.0 TDI sa 150 KS i 7-stupanjskim DSG mjenjačem, kojem će se od srpnja pridružiti i verzije sa 120 i 193 KS. 

Pročitajte više