Novi Lamborghini će u gradskom režimu imati samo 180 KS

Foto: Lamborghini

AVENTADOR dobiva zamjenu, a vidjet ćemo ju premijerno kroz nekoliko dana. 

U iščekivanju premijere iz Lamborghinija polako otkrivaju detalje. Kao što je poznato, nasljednik Aventadora se krije iza kodnog imena LB744 koji karakterizira hibridni pogon sa 6.5 V12 atmosfercem i tri elektromotora. Samo V12 daje do 825 KS pri 9250 o/min uz 725 Nm od 6750 o/min. Dodamo li svemu struju, u pitanju je 1015 KS. Pogon je na sve kotače gdje prednju osovinu pokreće isključivo električna energija. 

Lamborghini sad otkriva kako je predvidio čak 13 predefiniranih načina rada, gdje su tri potpuno nova. Osim poznatih hibridnih modova kao što su Recharge, Hybrid i Performance, moguće je zasebno birati i pridruživati im programe Città, Strada, Sport i Corsa.

Gradski Città mod je posebno zanimljiv. Radi se o najštedljivijem modu rada s nultom emisijom. Dakle, auto vozi isključivo na struju, a vozaču je na raspolaganju tek djelić pogona, odnosno ukupno do 180 KS. Pritom je i ovjes podešen na najmekši način odziva. 

>> VIDEO Lamborghini otkrio što će pokretati nasljednika Aventadora

Recharge način znači da je V12 motor uključen i radi na punjenju baterije, što traje tek 6 minuta. Sportske načine nije potrebno posebno predstavljati, već je dovoljno reći da u Corsa Performance načinu automobil daje svoj maksimum. 

Pročitajte više