Novi Lexus LS u pohodu na svijet

 Foto: Lexus

PRESTIŽNI Lexusov model s jasno istaknutim japanskim popustom nudit će se u najmanje 90 zemalja. 
 
Lexus, a posebno LS ima snažnu poveznicu sa američkom publikom. Prva generacija predstavljena je upravo u Detroitu, i to sada već davne 1989. godine. Novo izdanje vraća se na NAIAS, jedan od najvećih salona u svijetu, namećući jedinstveni japanski stil. 
 
Coupevski izgled modela izveden je u skladu sa stilom predstavljenim na ranije lansiranim sportskim modelima, a u Lexusu misle kako su ovaj put uspjeli naći jedinstveni način predstavljanja japanske tradicije u autoindustriji, i to onaj koji će konačno doprijeti do većeg broja kupaca. 
 

 
Automobil je postavljen na platformu modela LC 500, ali uz porast dimenzija. Istovremeno je u odnosu na prethodnika niži primjetnih 1,5 cm, odnosno duljinom od 5.235 mm, širinom od 1.900 mm i visinom od 1.450 mm stoji uz bok produljenim izvedbama njemačkih krstaša. Obilje komfora potvrđuje i razmak između osovina na razini ukupne duljine urbanih prometala (3.125 mm).
 
Najčvršći u ponudi Lexusa, novi LS bi trebao atraktivan dizajn dokazati i na cesti putem vrhunskih performansi. U tome će od pomoći biti moderne tehnologije, ali i jaka postava motora. Glavna uzdanica je novi 3.5 V6 twin-turbo sa 415 KS i 600 Nm, a s kojim japanska krstarica uhvati 96 km/h za 4,5 sekundi. Po uzoru na LC500 novi model u premium segment premijerno donosi 10-stupanjski automatski mjenjač. 
 
O razini luksuza u kabini ne treba puno govoriti. Mi smo izabrali dva detalja koji posebno vesele. Prvi se tiče sjedala i govori da su grijana, hlađena i masažna, a mogu se podešavati u 28 smjerova. Naravno, slični parametri vrijede i za sjedala straga. Drugi detalj je 24-inčni head-up display u boji, najveći ikad ugrađen u osobni automobil. 
 
Reprezentativna japanska krstarica u prodaju stiže krajem godine, a cijene i sama ponuda bit će naknadno obznanjene. 
 

Pročitajte više