Eterniti Motors: Engleski luksuz na njemačkom tlu

NA predstojećem frankfurtskom auto salonu bit će predstavljen novi premium brand. Riječ je o britanskom Eterniti Motorsu koji će na najvećem europskom auto salonu predstaviti luksuzni SUV/crossover vrijedan oko 200.000 eura, a kojemu će konkurenciju činiti najavljeni Bentleyev SUV te Aston Martin Lagonda.

Navodno će ovaj model nositi ime Hemera, a u Eternitiju očekuju kako će SUV dostići prodaju od 100 primjeraka godišnje. Njihova samouvjerenost ide i dalje, pa kažu kako će "stvoriti novu nišu" te "dotući konkurenciju". Ipak, priznali su kako njihov model koristi kao svoju bazu "elemente drugih automobila", no nisu htjeli precizirati o čijoj se točno tehnologiji radi. Isto vrijedi i kada je riječ o motorizaciji, no navodno će se raditi o "high-performance" vozilu.

Najavljena je mogućnost eventualnog povezivanja s "drugim proizvođačima" u budućnosti. O samom Eternitiju za sada znamo samo kako je potpomognut grupom međunarodnih investitora te kako tim koji u njemu radi ima iskustva s proizvodnjom luksuznih modela.

Novi londonski proizvođač je za sada javnosti dao do znanja i kako će njegovi modeli biti "primjer vrhunskog luksuza te izrade", a spomenuti će SUV slijediti sportski model.

Više detalja nakon frankfurtske premijere.

Pročitajte više