Novi Magentis iznutra

NAKON što je Kia u sklopu najave predstavljanja nove limuzine prvotno predstavila skice eksterijera, pa potom i njegove fotografije, sada je došao red i na skicu unutrašnjosti Magentisovog nasljednika.

Vjerujemo kako će se uskoro moći vidjeti i fotografije interijera ovog automobila s obzirom kako je službena premijera zakazana za početak idućeg mjeseca i auto salon u New Yorku. Za sada nema puno informacija o novog generaciji.

Znamo tek kako će se novi model temeljiti na platformi Hyundaijeve Sonate što će rezultirati rastom dimenzija i povećanjem ponude prostora. Također, osnovu motorizacije na europskim tržištima, na kojima se novitet očekuje tijekom iduće godine, bi trebali činiti 2,0-litreni benzinski i dizelski motori. Kasnije će se ponudi pridružiti i hibridni pogon.

Dodajmo još informaciju kako pojedini izvori javljaju da bi ovaj automobil lako mogao dobiti novo ime. Razlog dakako leži u činjenici većeg razlikovanja između prethodnika i novog automobila koji bi trebao predstavljati veliki vizualni i tehnički iskorak, pa u Kiji ne žele da kupci previše povezuju ta dva automobila.

Pročitajte više