Novi motor za Peugeot 207

SAMO devet mjeseci nakon lansiranja, ponuda za Peugeot 207 obogaćena je novim četiri-cilindarskim benzinskim motorom - 1.6 litarskim VTi snage 88 kW/120 KS. 

Tako je Peugeot 207 sad dostupan s čak sedam motora - četiri benzinska i tri dizelska (HDi), raspona od 70 do 150 KS, u kombinaciji s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili sekvencijalnim automatskim mjenjačem.

1.6 VTi motor je atmosferski motor s klasičnim ubrizgavanjem goriva, razvijenim u suradnji s BMW grupom. Tehnološki napredan, motor se temelji na VVT (Variable Valve Timing) sustavu promjenjivog otvaranja ventila, koji utječe na poboljšanje performansi, smanjenje potrošnje, a time i smanjenje emisije ispušnih plinova.

Veliki raspon okretnog momenta koji motor pruža već od malog broja okretaja (140 Nm pri 2.000 o/min), pa sve do 6.000 o/min, pružajući tako visoki nivo užitka u vožnji uz manju potrošnju. Motor je dostupan s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa, ili automatskim mjenjačem Tiptronic System Porche, u verzijama s tri i pet vrata, te coupe cabriolet.

Motor je dostupan od paketa opreme Sport, a cijene za verzije s ovim motorom kreću se od 112.800 kn na više.

Pročitajte više