Novi Opelovi dostavnjaci idu na vodik i struju

Foto: Opel

OPEL je predstavio nogu generaciju svog terceta lakih gospodarskih vozila: novi kompaktni Combo, novi Vivaro srednje veličine i veliki novi Opel Movano već su dostupni za narudžbu.

420 km dosega na struju

Svaki model ima novi vanjski stil i redizajnirani kokpit, dok će verzije s baterijskim električnim pogonom nastaviti nuditi domet vožnje koji je vodeći u klasi - s novim Movano Electricom koji može prijeći do 420 kilometara s jednim punjenjem (prema WLTP1).

To je omogućeno najsuvremenijim baterijskim tehnologijama i poboljšanjima kao što je povećana učinkovitost pogona. Novi Combo Electric, Vivaro Electric i Movano Electric također nastavljaju nuditi punu operativnu sposobnost svojih kolega s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Međutim, fleksibilna Opel LCV vozila neće biti dostupna samo s lokalnim električnim pogonom bez emisija ili visoko učinkovitim motorima s izgaranjem. Uz Opel Vivaro HYDROGEN, novi Movano također će obogatiti ponudu pogonskih alternativa kao inovativni transporter Movano HYDROGEN na gorive ćelije.

Kompatibilnost s Apple CarPlay i Android Auto

Osim vanjskog dizajna, unutrašnjost novog Opel Comba, Vivara i Movana doživjela je daljnji razvoj. Naglasci osvježenih kokpita uključivat će nove bežične Apple CarPlay i Android Auto kompatibilne infotainment sustave sa zaslonima u boji osjetljivim na dodir veličine do 10 inča.

Nova generacija Opel Comba, Vivara i Movana također je predvodnik kada je riječ o sustavima pomoći u vožnji. Novi Combo po prvi put u svoj segment donosi prilagodljivo Intelli-Lux LED® Matrix svjetlo bez odsjaja. Novi Movano omogućuje automatiziranu vožnju razine 2 - prvi put u povijesti modela.

21 sustav pomoći u vožnji

Ovisno o modelu, dostupan je do 21 najsuvremeniji sustav pomoći u vožnji, koji duga radna i poslovna putovanja, kao i manevriranje u prostorijama tvrtke ili u gradu čine lakšim i sigurnijim.

Kao i obično, trio lakih gospodarskih vozila dostupan je u različitim duljinama i visinama, kao i u brojnim varijantama karoserije kako bi zadovoljio različite komercijalne zahtjeve. 

Pročitajte više