Novi Phaeton će odrediti stil novih Volkswagena

NOVA će generacija modela Phaeton navodno odrediti smjer dizajna sljedećih Volkswagenovih modela. Konkretno, nova se luksuzna limuzina očekuje najranije krajem 2014, a trebala bi biti predvodnik promjena i najava izgleda ostalih modela. Kraće rečeno, radi se o top-down filozofiji.

Šef Volkswagenovog dizajna Klaus Bischoff to objašnjava na sljedeći način. Naime, on se slaže s kritikama kako svi Volkswageni previše sliče jedan drugome. Taj princip smatra pogrešnim, kao i činjenicu da je cijela ponuda inspirirana Golfom. Nadalje, mišljenja je kako bi veći, luksuzniji i skuplji modeli trebali dirigirati smjer dizajna ostatka ponude (top-down), a ne da slika bude obrnuta.

Također, Bischoff je izjavio kako će dodatna diferencijacija proizvoda biti učinjena upotrebom različitih elementa dizajna za svaku vrstu vozila. Postojat će određeni prepoznatljivi elementi, odnosno detalji za limuzine, potom za SUV-ove, MPV-ove i manje hatchback modele. Ovime bi svi modeli dobili više na individualnosti.

O kojim će se točno elementima raditi Bischoff za sada nije htio pojasniti, no Volkswageni budućnosti bi trebali biti više "cool" od današnje ponude.

Pročitajte više