Novi Qashqai: veći i luksuzniji

Nissan  je konačno i službeno predstavio novi Qashqai, redizajniranu verziju popularnog crossovera koja će krenuti u prodaju u siječnju sljedeće godine, znatno profinjenijeg izgleda od prethodne generacije, upotpunjenog LED svjetlima, školjkastim poklopcem motora i staklenim krovom. Model se ističe zakrivljenim krovnom linijom, spojlerom na stražnjem oknu i aktivnom blendom na prednjoj rešetci, dostupnom kod dizelskih modela s ručnim mjenjačem, koja se zatvara pri brzinama većim od 30 km/h.

###

Vrhunski styling nastavlja se i u putničkoj kabini gdje nalazimo kvalitetnije materijale i unaprijeđeni dizajn. U oči upadaju detalji u sjajno crnoj boj i metalik kombinaciji, kao i 'lebdeća' sjedala koja pružaju povećanu udobnost i potporu. Model raspolaže i većim prtljažnikom te novim NissanConnect multimedijskim sustavom sa 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir  mogućnošću povezivanja na internet.

Kupcima su na raspolaganju četiri različita motora: 1.2-litreni DIG-T od 115 KS koji razvija 190 Nm okretnog momenta, 1.6-litreni DIG-T od 150 KS i 240 Nm okretnog momenta, 1.5-litrena dCi jedinica od 110 KS te 1.6-litreni dCi agregat od 130 KS. Svi motori bit će upareni s ručnim mjenjačem i prednjim pogonom, a opcionalno će biti dostupan ALL-MODE 4x4 pogon s Xtronic mjenjačem.

Za kraj spomenimo da novi Qashqai koristi novu Renault-Nissanovu CMF plaformu te teži 40 kg manje od svog prethodnika. Opremljen je poboljšanim ovjesom i novim upravljačkim sustavom koji garantira 'prirodnije vozačko iskustvo'.

===

Pročitajte više